Despre Noi

"Prima icoana am facut-o acum 28 ani. De atunci am studiat prin biblioteci, muzee, biserici, cum sa pictez pentru oameni icoana cea mai frumoasa, care sa mangaie sufletul si sa ne aduca in casa lumina, linistea si ajutorul Celui de sus prin frumusetea artei din vechile icoane bizantine. Din ceea ce am vazut si am invatat incerc sa va daruiesc si dumneavoastra. Dincolo de munca mea si de pasiunea mea incerc sa inteleg ... de ce atata rautate, de ce atata nepasare pentru natura din jur sau pentru semenii nostri mai putin norocosi, ce fel de societate am cladit si catre ce ne duce ea? Pentru ca imi pasa de oameni, pentru ca iubesc lumea si natura asa cum ne-a dat-o Dumnezeu, caut "calea" si va invit si pe dumneavoastra sa faceti la fel”                       

                                     Liviu Balac, pictor de icoane bizantine

 

Cateva date referitoare la lucrarile noastre. 

Liviu BalacCalitatea lucrarilor noastre, faptul ca respecta canoanele bisericesti, au facut ca ele sa ajunga in manastirile din Bucovina, Bucuresti, in marile magazine din tara sau din Italia, Germania, Franta. Icoanele sunt realizate sub binecuvantarea Manastirii Dragomirna si indrumarea Maicii Starete.

 

Suportul icoanelor este din lemn imbinat clasa A-B, esenta de tei (tylia cordata), care este testat sa nu Expozitie Ploiesticontina defecte de structura cum ar fi crapaturi, putregai, mucegaiuri. El este uscat in conditii controlate pana ajunge la umiditatea de 11%. Foita a fost pregatita manual dupa tehnici proprii.

 

Pictura este facuta in culori acrilice, care sunt net superioare celor folosite in vechime. Culorile tempera folosite in vechime la pictarea icoanelor, au un dezavantaj major: raman solubile dupa uscare. In timp, orice urma de umezeala le poate deteriora in comparatie cu cele folosite de noi, care dupa uscare nu mai pot fi spalate. Adezivii si vernirurile speciale folosite in lucrarile noastre , nu contin substante clasificate ca fiind periculoase si sunt conforme cu normele europene. Vezi cum se face o icoana.

 

Ambalajul. ambalaj icoane

Pe ambalajul icoanelor se afla Manastirea Dragomirna din Suceava. Citam din site-ul manastirii www.dragomirna.ro“... aşezată între blândele coline ale Bucovinei, la 12 km spre miazănoapte faţă de fosta reşedinţă a lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi a mitropoliţilor Moldovei, mănăstirea Dragomirna se înalţă ca un arbore în timp, între ziduri de Manastirea Dragomirna cetate .. dincolo de frumuseţea peisajului, de neobişnuitul locului, ceea ce produce o impresie de neuitat, este eleganţa ciudată a monumentului, cu rigori geometrice de mare rafinament, cu o siluetă unică prin proporţiile şi unitatea volumului, dintre toate manastirea dragomirnacelelalte monumente moldoveneşti medievale ...”

 

Manastirea Dragomirna

Comuna Mitocul Dragomirnei, Judetul Suceava, Romania, tel. 0040 0230 533839,

La iesirea din Suceava pe drumul catre Putna, peste podul dublu, faceti imediat la dreapta. Vezi mai multe detalii in pagina de Contact!


\
IcoanePictate.ro
Made by PaginaTa.net